dilluns, de setembre 26, 2005

El Català a la Xarxa

Fa temps que volia comentar sobre el català a la xarxa, ja que per mi la defensa del català es una qüestió prioritaria i de molta militancia (no adscrita a cap partit eh!), i despres de viatjar força per la xarxa, puc dir que la presencia del català a la xarxa es notable, gracies sobretot a la inicitaiva privada, ja que si hem de fer cas a la publica, anem apanyats.

Cal destacar la darrera iniciativa del .cat que espero acabi de rellançar el català a la xarxa. També afavoreix molt la disponibilitat del programari en català, i aixó hem de donar gracies a la gent de SoftCatala que ens dona moltes eines de programari lliure en catala com el navegador Mozilla Firefox, el patch del Windows Xp en catala per tenir el nostre s.o. tot en catala, etc..

I evidentment ens hem de felicitar que hi hagi tants i tants blocs de gran qualitat en Català, alguns dels quals ja us he comentat en anteriors entrades, i la gran tasca que promoció que fan eines com les de les webs de catapings i bitacoles.

En el portal de catalunya.org podeu veure una gran part de totes les webs en catala.

Finalment comentar la part mes negativa , i es la de les web de multinacionals españoles i extrangeres que operen a Catalunya i que no els hi dona els santíssims collons de fer una versió catalana. Exemples flagrants : Telefonica Espanya, Movistar, Nokia, Wintherur, etc. No us poso els enllaços per "principis".

Endavant i a defensar el català arreu !